Skip to main content

if you forgot something...

the moment I saw you,
everything seems to be completed,
but then,
you slowly walk away.

when we first met,
everything seems to be nice,
but then,
you slowly change and
completely change.

when we first chatting,
you give hope and faith,
but then,
you slowly keep it fade away,
pretend like it never happen.

when we first talking,
you give the world the best place to live,
but then,
it seems like all lies.

did you forget what you first said?
if you remembered,
then you're the person will be loved forever.

---------------------------------------------
sempat aku berpuisi malam ne. ilham tuh dtg tak menantu.
tapi kalo ade jumpe mane mane buku kebetulan kot.hehee.
um, ape yang aku nak cuba ckp kat sini ape yang kita
mula mula cakap kat seseorang..ingatlah sampai bila
bila. aku rase bila ada certain point kita rasa marah or
give up kat seseorg..apa yg 1st kita cakap akan buat
semua jadi baik.. contoh mcm akad nikah lah kan.
before jadi  husband and wife akad nikah tuh
umpama perjanjian kan. hum..kalo rase nak break-up
cuba ingat balik. maybe bole selamat.. agakknye lahh kan.
hehehe. tapi kalo da tak bole, just accept it and move on.

p/s: hidup takkan selalunya pahit, pasti akan ada manisnye.
itu lah kehidupan.

bye for now. =)



Post a Comment

Popular posts from this blog

kerana menahan marah itu adalah ilmu.

salam bloggers sekalian..

sihat ? alhamadulillah.  nafas agung yg dihidu diberi sang Pencipta
tiada tandingan. biasa org ckp, bersyukur kerana diberi nyawa untuk
hidup. tapi kita seakan lupa perihal hidup kerana sibuk hal hal yang
pada akhirnya langsung tak memberi hasil. orang itu adalah aku.
tak perlu menunjuk jari ke arah org lain. kerana manusia ini hina
di sisiNya.

marah? selalu marah? susah nak kawal marah? common thing
that happen around us. pernah tak kita hentam orang sampai
menggelupur orang itu nak maki kita balik? biasa orang sebut
bila orang marah kena lah sabar. tapi how to sabar? susah kan
kalau kita not that kind of person. what from what I see,
the way we control anger is from gaining knowledge. bila
kita berilmu, kita akan tahu untuk sabar.

bukan nak mengata, tapi biasa tengok orang yang suka
marah kadang mmg kurang ilmu. cakap tanpa ilmu.
sebab itu Islam suruh menuntut ilmu. tapi janganlah
belajar ilmu mengarut. may everything that we gain
will be beneficial for the…

Rahsia.

salam blogger sekalian.

Alhamdulillah telah sempurna degreeku dalam electrical engineering.
graduation pon sudah. cuma kerja belum lagi. apatah lagi kawin.
hahaha. jauh lagi perjalanan. jalan yg belum pasti.
masih mencari hala tuju yang sebenar.

rahsia.
terlalu banyak rahsia di muka bumi ini.
ada yang zahir di mata kita.
dan ada yang terhijab.
adakah kita terlalu berahsia?
sampai orang sekeliling feel annyoed terhadap kita?
bagus atau tidak berahsia?

tak semua benda kita harus rahsia kan?
for me, if Allah hide something, adalah terbaik untuk kita.
semua yang terhijab janganlah kita persoalkan.
rezeki kita?
mati kita?
kita ahli syurga or ahli neraka?
bila tiba masanye, insyaallah, pasti akan terbuka.
bersangka baik dan redha adalah lebih baik.
tak semua manusia itu baik, cantik di luar, buruk di dalam.
tapi yg pasti cantik di dalam cantik lah di luar.
bersangka baik lah terhadap manusia.
*nasihat jugak unuk diri ini yang serba kekurangan*

bye for now.

ziarah umrah.

Assalamualaikum blogger sekalian.

Alhamdulillah, baru selesai aku mengerjakan umrah minggu lepas.
terasa rindu hati ini berada di tanah haram. telah lame diri ini tidak menulis
dan ingin share something that I got from there. maybe this is some part that
come out from my mind. later, if the memories come to me, I'm going to write
again.

Alhamdulillah, dapat aku jejak kaki ke luar negara buat kali pertama ke
dengan pergi ke kota madinah dan makkah. as for me, it was a wonderful
gift Allah had given to me. menjadi tetamu Allah, walaupun mengerjakan
umrah satu memori yang indah.

okay, sebelum pergi ke makkah, aku jejak kaki dulu ke madinah kota tempat
terletak makam nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda. hati ini agak
keras pada mulanya, takde rasa ape bila jejak kaki ke sana. namun, bila mula
bersolat di masjid nabawi, baru terasa sayu. lagi lagi berada di raudhah dan
memberi salam semasa lalu di makam nabi. beruntungnya siapa yang duduk
di madinah. aku berdoa semua umat isla…