Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

faith or honesty?

Assalamualaikum, jwb eh. tak jawab dose. hehe.
okay, firstly, I wanna wish HAPPY EID ADHA to all muslim.
rasenye masih belum terlambat lagi kan?
aku tak tahu sejak menjak aku rasa happy sangat.
walaupun semester ini agak sukar aku masih mampu tersenyum.=))
apa pon, kita mestilah senyum sama ada duka ataupun ceria.
barulahh hidup ceria!

back to my topic.
this time I wanna give my point of views on honesty and faith.
which one is very important? I'm quite sure many of you/us
will choose honesty rather than faith. either in relationship or not,
honesty is the most priority. what is SO important about honesty?
hum..

okay, mungkin rasenya jika tiada kejujuran ia membuatkan sesuatu
perhubungan itu goyah. dan kita pon mengenepikan soal kepercayaan.
apa kepercayaan tu tak penting ke? jika aku diberi pilihan, aku akan
pilih kepercayaan dahulu baru kejujuran. jika difikirkan semula,
memang kedua-dua ini penting. cuma bersyukurlah jika kita dapat
keduanya dalam setiap orang yg kita jumpa. ta…

to.the.person.we.dislike.

hello again,,
ok, kali ini aku nak bercerita tentang manusia-manusia yang
kita  TAK suka bila bersama dengan mereka. perlukah ada
sifat sebegini?? jika boleh, kita harus elakkan daripada tak
menyukai seseorang. kita ini hanya manusia biasa yang selalu
melakukan kesilapan dan siapalah kita untuk tak menyukai
orang lain padahal kita semua dicipta oleh pencipta yang
Maha Agung. As always, this kind of thing happened to me
as well. but for me, I never hate them even I don't like to be
with them.

mungkin untuk post kali ini agak kasar sedikit bunyi dia,
tapi apa yang aku cuba sampaikan kali ini tentang influence
orang-orang yang kita tak suka ne dalam hidup kita.
selama mana aku hidup, aku lihat orang-orang yang kita
tak suka ne lahh banyak SANGAT bagi kebaikan dalam
hidup kita. dan aku akui benda ne berlaku juga dekat aku.
kadang kita mungkin tak suka org tuh sebab perangai dia,,
but in the end org tu juga lahh yang banyak chemistry dengan
kita. itu antara kita sedar atau tak je. oran…