Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

tik tok! tik tok!

day by day gone!
month by month also gone!
pheww,,new semester finally come.
it will be my second year as degree student
for the 3rd semester.

tak tahu nak tulis ape. tapi harapnye sem ne
lebih baik daripada sebelum ne. cuti 4 bulan
yg lepas rasenye berlalu dengan begitu cepat.
tapi kalau belajar rase mcm lame jee.XD
sem ini juga mula lah kehidupan aku duduk
di rumah sewa. jadi, tak boleh lah nak enjoy
sangat kan..haha!
mula sem ini nak gear-up balik
otak mcm dah tepu sangat tak belajar ape
harap semua lecturer sem ne best mcm
sem 2 lepas.

till here,
gud luck to all frens.

raya raya dan raya!

it takes quite a while for me to activate myself for writing this blog again. 1st of all, this blogger have been upgraded and i think it quite convenience for me and so COOL!

today sudah masok raye ke-5 seluruh umat islam di malaysia menyambut hari raye aidil fitri.dan bagi sesetengah negara mungkin menyambut hari raya ke-4. yang aku pasti di indon lewat sehari beraya.HAHA! kesian mereka. tapi apa pon,,raya lambat sehari ke,apa nak kesah. tak luak pon kalo puasa lebih sehari. bile sentuh bab puasa ne,kadang-kadang sedihh je sebab ade je umat islam yg tak pose..aduiih,ape nak jadi lah. org suruh puasa tak mau puasa.tapi bile tyme raye dy pon nak raye jugak..seriously, bagi aku raye mmg takde makna lahh kalo tak puasa. kenikmatan nak raya tuhh mcm ade je kurang. mungkin tak semua org rase mcm ne. takpe,its oke. ramdhan telah tinggalkan kita semakin jauh.tapi kerinduan berada di bulan ramadhan mmg sukar untuk dilepaskan. sebab apa? sebab hasutan dan bisikan syaitan akan kembali menguasa…