Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

almost end.

december 27th 2012.
01:15 am.
almost end of year 2012.


banyak kenangan pahit dan manis telah aku lalui tahun ini.
tapi mcm biase setengah tahun awal memang susah ingat ape yang
berlaku. nak kata lupa maybe lah. cuma lately banyak sangat memori
loss berlaku, tak tahu apa punca. mungkin sebab makan ubat kot..
humm.entahlahh. harapnye memori aku akan kembali lepas stop
makan ubat "itu". tak mahu cakap ubat apa takut ade yang salah faham.

ok, aku suka bercerita benda yang berlaku di sekeliling aku. benda ne
aku selalu lihat maybe sebab itu aku ingat. nak cerita benda awal tahun tak
berapa nak ingat. hihi. nak tahu apa benda?? CEREWET. haa kan,,
sume mesti alami benda ne. rasenye agk penipuan disitu kalau tak
pernah rase sedikit pon..

cuma, cerewet rasenye ade banyak kategori. cerewet yg aku nak cakap
ne kire kategori agak kritikal laa. hehe. hidup ini tak boleh terlalu cerewet
bukan? bila kita selalu cerewet , bagi aku macam tidak bersyukur apa rezeki
di depan mata. penah dulu s…

hidup biar bersederhana :)

hello bloggers,,

lama sudah tidak menulis. semester kali ini memang nak membunuh aku.
abes sume test 1 nak fail. grrr! kalo lulus pon paras paras lulus je. um,
the worst test I ever do since I entered this university. Its ok. I wish
I could do better in this upcoming test 2. mungkin banyak salah aku
semester ini.

okay, back to topic. live with a moderate life. isn't that nice?
aku pasti ramai di luar sana inginkan kehidupan yg selesa. lagi
selesa lagi bagus kan? cuma bila da selesa ne macam macam la dugaan
akan timbul. manusia ini sering diuji ketika mana mereka sedang dalam
keselesaan mahu pun dalam kesusahan. jadi, beruntunglah bagi
mereka yang hidup bersederhana. Muhammad s.a.w pon mengajar
kita agar hidup bersederhana. manusia ini mempunyai nafsu, dan
kita sering kalah dengan nafsu. bila miskin kita mengeluh dan bila kaya
kita bongkak. walaupun kita sering nafikan, kita sendiri tak dapat nilai.
mata mata disekeliling kita lebih nampak apa yg berlaku.

hidup ini jangan terlalu i…