Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

jika jalan bercabang dua,, apakah pilihan kita?

Assalamualaikum semuaa!*sigh*
penat..berada di tahun akhir. masa berlalu laju.
walau aku sendiri banyak buang masa. bila semangat
untuk menulis tuh datang, aku akan cuba untuk tulis.
menulis sesuatu yang mengarut? atau menulis sesuatu
yang bermanfaat? biarla kamu yg membaca menilai.
aku bercerita dan menulis kerna mood itu sampai.
jadi aku abadikan semua atas blog nih. ada ke pembaca?
tak kisah. kerana bukan pembaca yang aku cari tapi
kepuasan mengabadikan setiap kalam yang terlintas.


macam tajuk; jika jalan bercaband dua atau pun dalam
bahasa mat saleh "two roads diverge". macam penah dengar
je..macam penah je kan?? yup, bait poem yang diambil dari sekolah
menengah. pada mase tuh, jenis tahu belajar je. tapi langsung tak
pandai menghayati. yelah, budak sekolah. akal pendek. apa yang
disuruh itulah yg dibuat. kadang memberontak. bila teringat zaman
sekolah, aku rasa segala puisi melayu dan english banyak bagi
pengajaran dalam kehidupan.


life is full of choices right? either …