Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Muhammad s.a.w rindukan umatnya.

Assalamualaikum..
mungkin post kali ini agak kelewatan. tapi yang pasti
kita masih lagi berada dalam bulan kelahiran rasulullah.
Muhammad s.a.w. selawat serta salam atas junjungan baginda
yang telah membawa Islam kepada kita. tanpa Islam, mungkin
kita berada dalam keadaan yang jahil. mungkin kita masih
berbunuhan sesama sendiri seperti zaman sebelum kedatangan
Islam kepada Muhammad s.a.w.

tapi, zaman sekarang darah manusia tuh macam sudah murah.
kita seolah kembali kepada zaman jahiliah. agama Islam yang
diajarkan baginda sudah tidak lagi diamalkan. ajaran Al-Quran
dan As-Sunnah semakin asing bukan? apa yg dikatakan
Rasulullah dahulu sudah terbukti. "Islam datang dari yang asing
dan kembali asing".

Sempena bulan kelahiran Rasulullah ini, peringatan untukku dan
semua. berselawat lah sebanyak yang mungkin. moga-moga
tercetus kecintaan kita kepada nabi kita seperti nabi cintakkan kita.
Insyaallah, rasulullah akan menjadi syafaat kepada kita bila di padang
mahsyar nanti.





have a great new year. 2014.

welcome year 2014.
fuhh. dengan kehadiran tahun baru ini. umur pon makin meningkat.
semakin tua rasenye diri ini. hihi. apa pun, masa untuk bukak
lembaran baru kan? selalu bila new year je, bile new year je..mesti
orang tanye. ape azam baru? jika sebelum aku rasa pernah aku cakap
takde azam. (eh yeke? kalu salah betulkan lah.)

aku harap tahun nie aku dapat :

# tamatkan degree.
# get a job.
# bahagiakan orang di sekeliling especially parents.
# jadi lebih berilmu.
# meet my girlfriend. (eh?!) hahaa
# penuhkan entry blog. bole ke?

hum..yang lain tak terpikir lagi. semoga ape yg diharap
tercapai lahh kan. aminn. hehee.

walau ape pun azam kita, make sure have a good one.


p/s: lame tak letak gambar. rase bosan pulak blog takde gambar. hehh

happy new year from me.
bye =)