Skip to main content

corruption everywhere.

hello awesome people..
Malaysia kini dah tak ade pemerintah. parlimen da bubar.
jadi, bendera parti pon da banyak di pasang di mana mana.
jujurnya, aku tak minat berpolitik sebab aku pon tak pasti
hala tuju setiap parti. as always, sebelum menang macam macam
yang dijanjikan tapi bila dah menang janji pon mula terabai.
susah kan nak kotakan janji?? aku pasti tak kisah lah parti mana
semuanye akan janjikan sesuatu untuk dapatkan kepercayaan semua
orang. semua parti berperang bagai nak gila. tapi, yang sedihnye
bila bertanding dengan nak aibkan keburukan setiap parti.
alah, tak payah nak tunjuk aib orang setiap parti tuh ade je buruknye.
tak kisah parti mana aku pasti mesti ada salah sorg jadi kambing hitam.

jadi, bersaing la secara sihat bukannye dengan buka aib orang.
lagi satu, aku selalu nampak orang suka mengutuk parti umpama
semua ahli dalam parti tu bermasalah. gila. kadang kita
tak bole salahkan orang lain sebab diorang hanya jalankan
tugas. pemerintah lah yang patut lebih bijak. orang akan corrupt
kalo pemerintah tuh corrupt. enough said.

aku harap pru yg akan datang ne. may the best party win.

keep smiling=))
Post a Comment

Popular posts from this blog

kerana menahan marah itu adalah ilmu.

salam bloggers sekalian..

sihat ? alhamadulillah.  nafas agung yg dihidu diberi sang Pencipta
tiada tandingan. biasa org ckp, bersyukur kerana diberi nyawa untuk
hidup. tapi kita seakan lupa perihal hidup kerana sibuk hal hal yang
pada akhirnya langsung tak memberi hasil. orang itu adalah aku.
tak perlu menunjuk jari ke arah org lain. kerana manusia ini hina
di sisiNya.

marah? selalu marah? susah nak kawal marah? common thing
that happen around us. pernah tak kita hentam orang sampai
menggelupur orang itu nak maki kita balik? biasa orang sebut
bila orang marah kena lah sabar. tapi how to sabar? susah kan
kalau kita not that kind of person. what from what I see,
the way we control anger is from gaining knowledge. bila
kita berilmu, kita akan tahu untuk sabar.

bukan nak mengata, tapi biasa tengok orang yang suka
marah kadang mmg kurang ilmu. cakap tanpa ilmu.
sebab itu Islam suruh menuntut ilmu. tapi janganlah
belajar ilmu mengarut. may everything that we gain
will be beneficial for the…

Rahsia.

salam blogger sekalian.

Alhamdulillah telah sempurna degreeku dalam electrical engineering.
graduation pon sudah. cuma kerja belum lagi. apatah lagi kawin.
hahaha. jauh lagi perjalanan. jalan yg belum pasti.
masih mencari hala tuju yang sebenar.

rahsia.
terlalu banyak rahsia di muka bumi ini.
ada yang zahir di mata kita.
dan ada yang terhijab.
adakah kita terlalu berahsia?
sampai orang sekeliling feel annyoed terhadap kita?
bagus atau tidak berahsia?

tak semua benda kita harus rahsia kan?
for me, if Allah hide something, adalah terbaik untuk kita.
semua yang terhijab janganlah kita persoalkan.
rezeki kita?
mati kita?
kita ahli syurga or ahli neraka?
bila tiba masanye, insyaallah, pasti akan terbuka.
bersangka baik dan redha adalah lebih baik.
tak semua manusia itu baik, cantik di luar, buruk di dalam.
tapi yg pasti cantik di dalam cantik lah di luar.
bersangka baik lah terhadap manusia.
*nasihat jugak unuk diri ini yang serba kekurangan*

bye for now.

ziarah umrah.

Assalamualaikum blogger sekalian.

Alhamdulillah, baru selesai aku mengerjakan umrah minggu lepas.
terasa rindu hati ini berada di tanah haram. telah lame diri ini tidak menulis
dan ingin share something that I got from there. maybe this is some part that
come out from my mind. later, if the memories come to me, I'm going to write
again.

Alhamdulillah, dapat aku jejak kaki ke luar negara buat kali pertama ke
dengan pergi ke kota madinah dan makkah. as for me, it was a wonderful
gift Allah had given to me. menjadi tetamu Allah, walaupun mengerjakan
umrah satu memori yang indah.

okay, sebelum pergi ke makkah, aku jejak kaki dulu ke madinah kota tempat
terletak makam nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda. hati ini agak
keras pada mulanya, takde rasa ape bila jejak kaki ke sana. namun, bila mula
bersolat di masjid nabawi, baru terasa sayu. lagi lagi berada di raudhah dan
memberi salam semasa lalu di makam nabi. beruntungnya siapa yang duduk
di madinah. aku berdoa semua umat isla…