Skip to main content

ACSW 2012

pejam celik pejam celik dah nak msok bulan 5.
lame x update blog ne kan. um, sepatutnye aku post benda ne
dah lame dah tp baru skarang ade mase.HAHA. actually, quite lazy
and dun get any ideas to post about this thing. well, as stated in the title,
ACSW(advance communication skill workshop) was the one camp
that influence people to speak out english as a medium in daily
conversation. it does not really improve our english but the main 
objective is let us have the confidence to speak.
this camp was held on 30/3-1/4. dah lame kan..baru nak tulis. haha.
I think this is the first camp I've entered voluntarily in uitm.HEHE.
sebenarnye mmg malas nak masuk ape ape.

however, after being pressured by my friend and I found that many
my classmate joined it, I agreed to participate.so, next time if          
you want me to go somewhere, just pressure me. sure, I'll will follow
in the end. LOL! other reason is to support my friend who one of the ajk
of this camp. many activities were conducted during this camp such explorace,
night walk, and workshop on communication. as usual, every camp there would
be groups which the participants divided into it. I was divided into PARADIGM
group. the most exciting part was i was elected as a group leader. haha. lame
dah tak jadi group leader ni. kena jugak balek.

umm,, I think the best part of this camp is get to know many people.
your juniors and seniors from different faculty. iyelah kan, kalo saje saje nak
peramah kan diri untuk kenal seniors mmg takk lahh kan. haha.
at the end of this camp, out of 6 groups, they announced which group get the 1st
ranking until last. and guess what, my group get num 3. WHOA! tak percaye oke.
hahaha.well, congratulate to me and to all my team members.

sebenarnye nak juga cerita ape yg berlaku sepanjang camp ne tapi aku
rase dah tulis panjang sgt dan tak mau merepek. hahaha.
ok then, here some photos I took from this camp.




till here..bye!=)))
Post a Comment

Popular posts from this blog

ziarah umrah.

Assalamualaikum blogger sekalian.

Alhamdulillah, baru selesai aku mengerjakan umrah minggu lepas.
terasa rindu hati ini berada di tanah haram. telah lame diri ini tidak menulis
dan ingin share something that I got from there. maybe this is some part that
come out from my mind. later, if the memories come to me, I'm going to write
again.

Alhamdulillah, dapat aku jejak kaki ke luar negara buat kali pertama ke
dengan pergi ke kota madinah dan makkah. as for me, it was a wonderful
gift Allah had given to me. menjadi tetamu Allah, walaupun mengerjakan
umrah satu memori yang indah.

okay, sebelum pergi ke makkah, aku jejak kaki dulu ke madinah kota tempat
terletak makam nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda. hati ini agak
keras pada mulanya, takde rasa ape bila jejak kaki ke sana. namun, bila mula
bersolat di masjid nabawi, baru terasa sayu. lagi lagi berada di raudhah dan
memberi salam semasa lalu di makam nabi. beruntungnya siapa yang duduk
di madinah. aku berdoa semua umat isla…

kerana menahan marah itu adalah ilmu.

salam bloggers sekalian..

sihat ? alhamadulillah.  nafas agung yg dihidu diberi sang Pencipta
tiada tandingan. biasa org ckp, bersyukur kerana diberi nyawa untuk
hidup. tapi kita seakan lupa perihal hidup kerana sibuk hal hal yang
pada akhirnya langsung tak memberi hasil. orang itu adalah aku.
tak perlu menunjuk jari ke arah org lain. kerana manusia ini hina
di sisiNya.

marah? selalu marah? susah nak kawal marah? common thing
that happen around us. pernah tak kita hentam orang sampai
menggelupur orang itu nak maki kita balik? biasa orang sebut
bila orang marah kena lah sabar. tapi how to sabar? susah kan
kalau kita not that kind of person. what from what I see,
the way we control anger is from gaining knowledge. bila
kita berilmu, kita akan tahu untuk sabar.

bukan nak mengata, tapi biasa tengok orang yang suka
marah kadang mmg kurang ilmu. cakap tanpa ilmu.
sebab itu Islam suruh menuntut ilmu. tapi janganlah
belajar ilmu mengarut. may everything that we gain
will be beneficial for the…

too dumb too realize.

bonjour!
tetibe semangat perancis datang kat situ. hihi.
tak tahu kenapa tapi aku sangat suka negara perancis
dari kecil lagi. bile ntah dapat pegi kan. humm.
maybe one day..Insya-Allah..

lame dah aku tak menulis. whoo, busy sangat this semester.
bila ade projek and presentation jd busy la jawabnye.
walaupon pada dasarnye banyak buang ke benda laen.
okay, back to topic. as always, we as human being
can not run from making mistakes. sometimes we realize
our mistakes and sometimes we don't. yah, everything
goes back to our heart. if we have a good heart then
we should be able to realize it.

satu perkara yg kita sering lupa yg aku selalu lihat bila kita
selalu sangat dapat benda yg pada awalnye kita susah
dapat. contohnya, makanan yg kita kongsi bersama.
biasanye, pada awal kita akan selalu cakap "terima kasih"
dengan orang yg kita kongsi. tapi lama-kelamaan bila
dah terbiasa kita lupa untuk ucapkan 2 perkataan itu.
nampak macam remeh bukan. humm. tak semua orang
akan rase …