Skip to main content

PARAMORE rocks!




19th oct 2010.

maybe this post is a little bit too late. but, i wanna write about
the paramore concert i have been. ini mungkin kali pertama
i bought a ticket just wanna watch my favorite band perform
live in front of me. pada mulanye nak beli tiket yg 4th punye
sitting tp alang2 nk pegi baek pilih yg terbaek kan??
hhoho! biasanye concert2 luar negara mesti jatuh hari-hari
yg clash dengan time table. but this time, i was free from
anything. yeeeahh! i was so excited to see paramore live.






but believe me, if u were there, you will get jealous with people
with rockzone ticket. maybe next time if they come to malaysia
again i'll buy that ticket.hahaha. tp dpt 3rd sitting pon ape kurangnye.
still can rock with them.


okay, back to the concert. i really can't describe by words actually.
hahaa.what can i say the concert was AWESOME, ROCKS and
SUPERB!! hohoho! that was too much aite. with the crowds
sing along with the band. IT WAS SOOOOO AMAZING!
hayley sang just like the recording album. sometimes
singer's voice only best when hearing them in the records.
but, when it come to live show,, pheewww, so disaster.
however, hayley (the vocalist) really can sing live.
the voice just like in the album.

i think i remember some words said by hayley during the concert.
"you have sucked into paramore". lebih kurang mcm itu lahh kan.
takde lahh ingt sangat. HAHA! now, i really have been sucked into
paramore. they really steal the night. we're now family.


for the songs they played, i think the only exception, misery buisness,
brick by boring brick and ignorance were the BEST. for acoustic version,
i really like when it rains, misguided ghost and never let this go. i think
"never let this go" song they haven't perform live for such a long time.
malaysia should be proud because it took 6 years for them to come
to malaysia.


trust me,, i really satisfied with their performance that night.
sadly,, i cannot take a picture with hayley and the band..=((




p/s i love paramore! =)))))))))
Post a Comment

Popular posts from this blog

kerana menahan marah itu adalah ilmu.

salam bloggers sekalian..

sihat ? alhamadulillah.  nafas agung yg dihidu diberi sang Pencipta
tiada tandingan. biasa org ckp, bersyukur kerana diberi nyawa untuk
hidup. tapi kita seakan lupa perihal hidup kerana sibuk hal hal yang
pada akhirnya langsung tak memberi hasil. orang itu adalah aku.
tak perlu menunjuk jari ke arah org lain. kerana manusia ini hina
di sisiNya.

marah? selalu marah? susah nak kawal marah? common thing
that happen around us. pernah tak kita hentam orang sampai
menggelupur orang itu nak maki kita balik? biasa orang sebut
bila orang marah kena lah sabar. tapi how to sabar? susah kan
kalau kita not that kind of person. what from what I see,
the way we control anger is from gaining knowledge. bila
kita berilmu, kita akan tahu untuk sabar.

bukan nak mengata, tapi biasa tengok orang yang suka
marah kadang mmg kurang ilmu. cakap tanpa ilmu.
sebab itu Islam suruh menuntut ilmu. tapi janganlah
belajar ilmu mengarut. may everything that we gain
will be beneficial for the…

Rahsia.

salam blogger sekalian.

Alhamdulillah telah sempurna degreeku dalam electrical engineering.
graduation pon sudah. cuma kerja belum lagi. apatah lagi kawin.
hahaha. jauh lagi perjalanan. jalan yg belum pasti.
masih mencari hala tuju yang sebenar.

rahsia.
terlalu banyak rahsia di muka bumi ini.
ada yang zahir di mata kita.
dan ada yang terhijab.
adakah kita terlalu berahsia?
sampai orang sekeliling feel annyoed terhadap kita?
bagus atau tidak berahsia?

tak semua benda kita harus rahsia kan?
for me, if Allah hide something, adalah terbaik untuk kita.
semua yang terhijab janganlah kita persoalkan.
rezeki kita?
mati kita?
kita ahli syurga or ahli neraka?
bila tiba masanye, insyaallah, pasti akan terbuka.
bersangka baik dan redha adalah lebih baik.
tak semua manusia itu baik, cantik di luar, buruk di dalam.
tapi yg pasti cantik di dalam cantik lah di luar.
bersangka baik lah terhadap manusia.
*nasihat jugak unuk diri ini yang serba kekurangan*

bye for now.

ziarah umrah.

Assalamualaikum blogger sekalian.

Alhamdulillah, baru selesai aku mengerjakan umrah minggu lepas.
terasa rindu hati ini berada di tanah haram. telah lame diri ini tidak menulis
dan ingin share something that I got from there. maybe this is some part that
come out from my mind. later, if the memories come to me, I'm going to write
again.

Alhamdulillah, dapat aku jejak kaki ke luar negara buat kali pertama ke
dengan pergi ke kota madinah dan makkah. as for me, it was a wonderful
gift Allah had given to me. menjadi tetamu Allah, walaupun mengerjakan
umrah satu memori yang indah.

okay, sebelum pergi ke makkah, aku jejak kaki dulu ke madinah kota tempat
terletak makam nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda. hati ini agak
keras pada mulanya, takde rasa ape bila jejak kaki ke sana. namun, bila mula
bersolat di masjid nabawi, baru terasa sayu. lagi lagi berada di raudhah dan
memberi salam semasa lalu di makam nabi. beruntungnya siapa yang duduk
di madinah. aku berdoa semua umat isla…