Skip to main content

syawal itu meriah!

syawal yg begitu meriah tahun nie even rmai juge member2 yg ak dgar
demam pada 1 SYAWAL.i'm just felt grateful to Allah for giving me a good
health this eid. in the 1st syawal, as usual my family and i went to my atok
and wan houses. its very special for my family as we can finish visiting my
parent's parent in ONE day!.hahaa.all my grandpa and grandma houses
just somewhere in negeri sembilan. we dun need to "balik kampong" like
the others lah..

pada raye ke-3,,agk spesel juga thun ne xpenah dibuat thun seblumnye.
kami sekluarga pegi melawat paklang di TERENGGANU.hehe!
it was a very loooonnngg journey.hahaa.ponek den dok dlm
kereta. watever it is, best juge dpat jumpe sepupu2 di
terengganu yg tlah lame tdak ketemu..hehehe.

raye ke-4 hingga ke-6..
pecah rekod tahun ini pg raye rumah kwan2. and the best part was
when my smad klana batch unite together..almost 20 person joined
visiting our frens houses.agak meriah juge tahun ne sbb bnyk uamh
kwn2 yg xpnah pg sblm ne dpat pg. a lot of pictures i would like to be
shared but but but ...."malas" punca sgalenye..lagipon bnyk gmbar
diambil oleh rakan2..klo ade kerajinan i'll post the picture.

dear frens,,
thanx for everythinggg okay. thanx for the food,drinks and others.

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
;)))
Post a Comment

Popular posts from this blog

kerana menahan marah itu adalah ilmu.

salam bloggers sekalian..

sihat ? alhamadulillah.  nafas agung yg dihidu diberi sang Pencipta
tiada tandingan. biasa org ckp, bersyukur kerana diberi nyawa untuk
hidup. tapi kita seakan lupa perihal hidup kerana sibuk hal hal yang
pada akhirnya langsung tak memberi hasil. orang itu adalah aku.
tak perlu menunjuk jari ke arah org lain. kerana manusia ini hina
di sisiNya.

marah? selalu marah? susah nak kawal marah? common thing
that happen around us. pernah tak kita hentam orang sampai
menggelupur orang itu nak maki kita balik? biasa orang sebut
bila orang marah kena lah sabar. tapi how to sabar? susah kan
kalau kita not that kind of person. what from what I see,
the way we control anger is from gaining knowledge. bila
kita berilmu, kita akan tahu untuk sabar.

bukan nak mengata, tapi biasa tengok orang yang suka
marah kadang mmg kurang ilmu. cakap tanpa ilmu.
sebab itu Islam suruh menuntut ilmu. tapi janganlah
belajar ilmu mengarut. may everything that we gain
will be beneficial for the…

Rahsia.

salam blogger sekalian.

Alhamdulillah telah sempurna degreeku dalam electrical engineering.
graduation pon sudah. cuma kerja belum lagi. apatah lagi kawin.
hahaha. jauh lagi perjalanan. jalan yg belum pasti.
masih mencari hala tuju yang sebenar.

rahsia.
terlalu banyak rahsia di muka bumi ini.
ada yang zahir di mata kita.
dan ada yang terhijab.
adakah kita terlalu berahsia?
sampai orang sekeliling feel annyoed terhadap kita?
bagus atau tidak berahsia?

tak semua benda kita harus rahsia kan?
for me, if Allah hide something, adalah terbaik untuk kita.
semua yang terhijab janganlah kita persoalkan.
rezeki kita?
mati kita?
kita ahli syurga or ahli neraka?
bila tiba masanye, insyaallah, pasti akan terbuka.
bersangka baik dan redha adalah lebih baik.
tak semua manusia itu baik, cantik di luar, buruk di dalam.
tapi yg pasti cantik di dalam cantik lah di luar.
bersangka baik lah terhadap manusia.
*nasihat jugak unuk diri ini yang serba kekurangan*

bye for now.

ziarah umrah.

Assalamualaikum blogger sekalian.

Alhamdulillah, baru selesai aku mengerjakan umrah minggu lepas.
terasa rindu hati ini berada di tanah haram. telah lame diri ini tidak menulis
dan ingin share something that I got from there. maybe this is some part that
come out from my mind. later, if the memories come to me, I'm going to write
again.

Alhamdulillah, dapat aku jejak kaki ke luar negara buat kali pertama ke
dengan pergi ke kota madinah dan makkah. as for me, it was a wonderful
gift Allah had given to me. menjadi tetamu Allah, walaupun mengerjakan
umrah satu memori yang indah.

okay, sebelum pergi ke makkah, aku jejak kaki dulu ke madinah kota tempat
terletak makam nabi Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda. hati ini agak
keras pada mulanya, takde rasa ape bila jejak kaki ke sana. namun, bila mula
bersolat di masjid nabawi, baru terasa sayu. lagi lagi berada di raudhah dan
memberi salam semasa lalu di makam nabi. beruntungnya siapa yang duduk
di madinah. aku berdoa semua umat isla…